Pagina de start a forumului Roforum
Autor Mesaj

<  Despre sistemul sanitar din Romania  ~  Aveti incredere in sistemul sanitar din Romania?

ati prefera sa fiti tratat aici sau in strainatate?

in strainatate  
71%
  [ 5 ]  71%

in Romania  
28%
  [ 2 ]  28%

Voturi totale : 7
ra_mona
Trimis: Joi Mar 01, 2007 8:55 pm Raspunde cu citat (quote)
Data inscrierii: 25/Feb/2007 Mesaje: 6 Locatie: IASI
Desi probabil raspunsul chestionarului este evident pentru multi, sunt curioasa daca sistemul sanitar din Romania si-a dezamagit toti adresantii sau mai sunt care au incredere in calitatile medicilor de aici. Asa ca astept pareri si de ce nu experiente care v-au facut sa inclinati fie de o parte fie de cealalta.
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
rodesignweb
Trimis: Vin Mar 23, 2007 8:31 am Raspunde cu citat (quote)
Site Admin Data inscrierii: 25/Feb/2007 Mesaje: 39 Locatie: Iasi
Din cate cred, nu sistemul in sine e cel care a dezamagit populatia tarii, ci necesitatea de a da 'spaga' pentru a primi servicii de calitate.

Citat:
SPAGA, MITA: Sumă de bani sau obiecte date ori promise unei persoane, cu scopul de a o determina să-şi īncalce obligaţiile de serviciu sau să le īndeplinească mai conştiincios;
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Adresa AIM Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger Numarul ICQ
sisoe
Trimis: Vin Mar 23, 2007 11:25 am Raspunde cu citat (quote)
Data inscrierii: 22/Mar/2007 Mesaje: 11
Pai cred ca tocmai din cauza sistemului...se ajunge la spaga...
Medicii sunt prost platiti..investitiile in sanatate sunt mici....si totusi oamenii trebuie sa traiasca...toti oamenii..inclusiv medicii...
rodesignweb
Trimis: Vin Mar 23, 2007 6:54 pm Raspunde cu citat (quote)
Site Admin Data inscrierii: 25/Feb/2007 Mesaje: 39 Locatie: Iasi
Medicii sunt prost platiti? Laughing Asta e cea mai bun gluma pe ziua de azi. Daca si medicii sunt prost platiti, atunci cei de la Salubris, care ridica gunoiul din spatele blouclui , o data la 3 zile, ar trebui sa bata la fiecare in usa sa ceara bani ca sa il ridice nu?
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Adresa AIM Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger Numarul ICQ
flush
Trimis: Sam Mar 24, 2007 2:52 pm Raspunde cu citat (quote)
Data inscrierii: 20/Feb/2007 Mesaje: 102
#-o

DA. medicii SUNT PROST PLAITITI.

la cat de mult au invatat si au muncit... au salarii mizere. un incepator primeste foarte putin, asistentele primesc deasemenea putin.

spaga se da pentru ca asa suntem noi invatati. noi dam spaga pentru ca noi consideram ca asta e ceva normal dupa care ajungem acasa, desfacem o bere si ne uitam la tv cum unii si altii acuza datul spagii asa ca ne aliem lor. dupa care mergem la spital sa dam spaga din nou etc...

spaga la medici... dar spaga in institutiile de invatamant? facultati, etc? spaga la marile firme cu care vrei sa semnezi contracte? spaga la primarie? spaga este peste tot.

traiasca ciubucul!
ra_mona
Trimis: Joi Mar 29, 2007 1:25 pm Raspunde cu citat (quote)
fiecare padure are uscaturi. din cauza celor care conditioneaza actul medical de mica "atentie" de la pacient sunt blamati toti medicii si li se pune tuturor stampila cu mituit pe frunte, dar hai sa nu generalizam.
intradevar se castiga destul de prost in sanatate...cei ce castiga ceva mai bine sunt chirurgii, dar fata de cat se munceste tot e putin.
Eu mai gandeam ca veti spune ca preferati strainatatea nu din cauza mitei a medicilor si asa mai departe, ma gandeam ca ceea ce difera serios sunt resursele, conditiile, aparatura din spitale care la noi cam lasa de dorit.
blade3092
Trimis: Joi Mai 10, 2007 5:30 pm Raspunde cu citat (quote)
Data inscrierii: 18/Feb/2007 Mesaje: 277 Locatie: iasi
de ce nu cred?..pentru ca sau intamplat atatea cazuri..la medicina acuma se intra cum vrei si cum nu vrei..toti se fac medici pt a castiga multi bani si nush ce...nu vedeti..te duci la un medic nu te opereaza daca nui dai bani...asai peste tot..bani jos si traiesti..putin le pasa de viata lor..ei bani...daca ar fi mai cu cap ar fi mai bine..am patito pe pielea mea si nu numai eu...te lasa sa mori daca nu le dai..bine nu toti is la fel da majoritatea is
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului
ra_mona
Trimis: Vin Mai 11, 2007 7:52 am Raspunde cu citat (quote)
blade...intradevar acum se intra la medicina ceva mai usor decat se facea acum 20 de ani. sa spui ca face facultatea asta careva pt bani...nu prea cred. eu sunt acum la medicina in anul I si crede-ma ca imi blestem zilele de multe ori. am ajuns la concluzia ca da..intra cine vrea dar iese cine poate. mie mi se pare o prostie sa faci medicina pentru bani..apuci sa faci bani cu adevarat daca esti bun si daca pana la 35 de ani ti-ai ros coatele pe toate bancile din toate amfiteatrele posibile. banii vin tarziu mai ales la chirurgie. cine vrea sa faca bani...isi deschide afacere ce rost are sa toceasca atat. deci intentia celor care se apuca de medicina e buna...problema e ca pe parcurs sunt care se ratacesc de la "calea dreapta". ti-am spus..nu trebuie generalizat. imi pare rau ca tu ai experimentat sistemul si frustrarile medicilor pe pielea ta. nu incerc sa apar pe cei acre conditioneaza financiar actul medical, dar nu e neaparat caracterul mizerabil de vina cateodata e singurul mod in care isi pot rotunji venitul sa nu se oftice ca au depus atata efort fizic, mental si asa mai departe pentru a muri de foame.
acum e un adevarat exil a; mediilor spre tari straine. tt impinsi de prea putini bani si lipsa dotarilor in spitale. daca pleaca si crede-ma ca pleaca cei foarte buni...cu ce ramane sistemul sanitar din Romania?
blade3092
Trimis: Sam Mai 12, 2007 3:21 pm Raspunde cu citat (quote)
Data inscrierii: 18/Feb/2007 Mesaje: 277 Locatie: iasi
sincer asta e o exceptie...minoritatea..dar majoritatea?...ai dreptate..dar totusi
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:  

Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1
Creaza un subiect nou

Mergi direct la:  

Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum

www.ereiki.ro